School

Sitter i skolan och väntar på att utvecklingssamtalen ska börja. Man har 10 min med varje lärare, och när man i mitt fall bara har 5 lärare så går mötet kanska snabbt - eller ja, 50 min. Men kunde ju varit värre.
Jag tycker det är superbra att man har ''ensamtid'' med läraren, då man träffas och pratar om vad man gör i skolan
just nu, om man gör framsteg, betyg och så. Det enda är väl att jag alltid är så jäkla nervös. Min dåliga självkänsla gör så att jag räknar med att lärarna alltid ska klanka ner på mig, även om det ALDRIG händer. Istället blir det tvärtom, och jag blir röd i huvudet av all beröm. Pinsamt värre! Hade egentligen bestämt mig för att ta ett gap year, men nu var jag inne och tittade på University of Zurich igen...lite sugen allt. Och då kan jag vara kvar i Zürich och i Schweiz, få åka skidor, träffa massa snyggt och trevligt folk, behålla mitt jobb - och det är billigt här också. Alltså en massa fördelar. Frågan är bara om jag orkar placera mig bakom skolbänken igen? Eller orkar och orkar, ärligt talat har jag lite ångest inför det. Sitta 3 år frivilligt bakom skolabänken är något jag fasar över, utan anledning. Eller, jag tänker att dessa år kunde bli bättre investerade men jag måste ju ha en bra utbildning om jag vill ha det jobb som jag strävar efter....Ajja, vi får se.
Igår var en mysig dag, fick så många grattis-hälsningar på facebook. Kan inte fatta att så många tycker om mig, jag brukar ju alltid utgå ifrån att jag inte är omtyckt. Så skärpning Amanda! Pappa ringde inte och gratta som han lova, men istället för att skriva ett arg sms låter jag det bara vara. Vill han inte fira sin dotter på hennes 18 års dag så fine, men jag blev i alla fall besviken över att han inte ringde, inte skickade kort - utan på sms lovade att ringa. Nej, jag har lovat mig själv att detta inte ska få dra ner mig, jag har så många som älskar mig!
Nu ska jag fortsätta i en timme till med min Extended Essay, tycker faktiskt den är ganska bra själv för att inte tagit en enda geografiklass (:
Maybe?!

Födelsedag och skola (:

I skolan, börjar dagen med 4 free periods = 3 timmars håla (: Mysigt på födelsedagen och allt, samt att det
är inte alls ofta det händer. Blev väckt i morse med sång och en hund skuttandes i sängen, fick många slickar av henne och pussar och kramar och av föräldrarna. Fick mina fina Tory Burch skor, badoljor, kroppspeeling och en superfin tekanna av glas som flytta-hemifrån-present. Dock bor jag nog hemma minst 1 år till :P Perfa och jag är nöjd med min dag. Förutom mina blåa händer som börjar dyka upp så fort det blir kyligt, inte kul att det ser ut som man har Bulimi. Men what to do? Börja använda vantar inomhus eller?
Dagen fortsätter med 1 tyska lektion, och duppel hisotria. Sen plugg och ner till frissan för att slinga håret. Hoppas jag blir finis nu till festen på fredag.
Och Tack alla som kom ihåg min dag - det värmer i hjärtat <3
Fick precis sms av pappa att det är insatt pengar på kontot: det är alltid så svårt med födelsedagar när man inte har mycket kontakt med en familjemedlem. Sorgligt men sant. Huvudsaken är att man älskar varandra i alla fall.

Long time, no see

Tjenixen!
Nu har jag inte skrivit här på någon månad, skolan äter upp mig samt att jag är alldeles för
upptagen med att läsa andras. Men det kliar så i fingrarna, jag måste få skriva av mig någon gång.
Dock känner jag mig mer pepp på en bok än en blogg, men tiden räcker inte till nu - det får bli senare i mitt liv.
För att bara uppdatera läget lite så har detta hänt sedan jag var här sist:
Jag tillbringade sommaren i Italien, Schweiz och Sverige
Jag har känner knappt någon längtan efter Sverige längre
Jag trotsar ständigt mig och min självkänsla, genom att göra saker som jag egentligen inte vågar.
3 kära vänner kommer och hälsar på på fredag, sedan kommer kusin med familj på måndag (:
Jag kom hem ifrån Rom förra veckan - underbar stad!
Jag har bestämt mig för att ta ett gap-year och bo minst ett år till i Schweiz
Och en massa annat.
Idag är jag sjuk, orkar inte mycket men måste ändå göra läxan. Ni svenskar som klagar över att ''ÅH - inte ännu en dag med läxa i varje ämne''  - just shut up! Detta är min vardag, ok? Alltid läxa i alla ämnen...Suck.
ROMA

RSS 2.0